információ
2016-09-16

Klasszikus formája a finn természetfilmekből, képeslapokról is ismert kép, egy tóhoz közeli rönkház, rusztikus felületekkel, melyben a fűtés általában hagyományos, fatüzelésű kályhával történik.  Valamikor ez családi fürdőhely volt, ahol a szertartás alatt az eseményt követő ebéd is elkészült.

Modern szauna: fából készült kabint jelent, lakóházakba, illetve közintézményekbe telepítve, melyet elektromos, gáz, vagy hagyományos fatüzelésű kályhával fűtenek. A kabin hőmérséklete 100 °C fölé is emelkedhet.

Finn szauna:

  • Hőmérséklet: 60-115 °C
  • Páratartalom: 6-15
  • Benntartózkodás: 2-3 alkalom/nap
  • Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc
  • Izzadság leadás: 10-20 g/perc
  • Illatanyag adagolás: felöntéssel

A finn szauna használata:

Tusoljunk, >>> törölközzünk szárazra >>> lábunkat melegítsük elő, /megkönnyíti az izzadást/ >>> 8-12 perc szaunázás >>> befejezés előtt 2-3 perccel felöntés >>> menjünk friss levegőre >>> frissítsük magunkat hideg zuhannyal, vagy merüléssel >>> lehűlt testünket melegítsük normál állapotra >>> tartsunk 8-10 perc pihenőt két szaunázási ciklus közt.

Gondoskodjunk a folyadék utánpótlásról!

A szaunába ne menjünk fürdőruhában! Használjunk fürdőlepedőt, vagy szauna kötényt, mert a szaunában a medencékből fürdőruhánkkal bevitt vegyszeres víz a padokról párologva a légtérbe kerül és belélegezzük!

Élvezzük a csendet és hagyjuk, hogy más is ezt tegye!

A finn szauna hatása:

Méregtelenít, kevésbé megterhelő a szervezetre! A színek szárnyakat adnak gondolatainknak és érzéseinknek. A fényterápia használatának célja a lelki egyensúly megteremtése, egészségünk megőrzése!